Ca l'Aribau Argençola

Anoia
Clariana
A la zona de Clariana, a peu de la Carretera BV-2212 km 5.5 que porta fins a Sant Martí de Tous.
474

Coordenades:

41.5886
1.49861
374859
4605189
08008-98
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
Popular
XVII
Bo
Ha estat restaurada
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
002305500CG60F0001OS
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

A tocar de la carretera BV-2212 a l'alçada del km 5.5. Aquesta masia que ha estat restaurada recentment. Consta d'una edificació amb funcions d'habitatge, i d'altres d'annexes vinculades originalment a l'explotació agrícola i ramadera.
L'edifici principal consta de planta baixa, planta de pis i golfes. Alçat amb petits carreus irregulars disposats horitzontalment. La coberta és a dues vessants (est-oest) amb teula àrab. La façana d'ingrés original estava orientada al sud, i presenta una entrada amb brancals de pedra i llinda arquejada de fusta. Totes les finestres tenen també llinda de fusta, i destacar la finestra central de la planta de pis, que té un ampit pronunciat. Hi ha un rellotge de sol a la planta de pis.
L'accés actual a l'edifici, actualment es fa per la façana est, on hi ha una entrada bastant senzilla. Una petita coberta, cobreix l'entrada. Les finestres d'aquesta façana, son senzilles i amb llindes de fusta. Davant d'aquesta façana tenim el cup de vi, d'estructura rectangular.
La façana nord, només destacar un contrafort que conté un altra entrada a l'edifici.

Ca l'Aribau, és una de les masies antigues del terme de Clariana. Al segle XVII tenia bastantes propietats repartides per la zona, així ho demostra el capbreu de 1634 de l'Arxiu Parroquial de Clariana. Com en altres masies de la zona, es possible que fos més antiga.