Cal Jerònim Argençola

Anoia
Argençola
S'hi arriba a través d'un camí que neix a l'inici del Camí de la Clariana, a la dreta. 1 km .
642

Coordenades:

41.5925
1.44293
370226
4605704
08008-99
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
Popular
XVIII
Bo
Ha estat restaurada totalment.
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
001600600CG70E0001TU
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Situat a uns 500 metres al sud del nucli d'Argençola, Cal Jerònim havia format un gran conjunt arquitectònic amb la masia adjacent de Ca l' Ignasi. A dia d'avui estan separades per l'interior i un per un baluard exterior. És poden distingir també per la façana, que en el cas de Cal Jerònim és d'un color groguenc.
L'edifici amb funcions d'habitatge, consta de planta de baixa, planta de pis i golfes. Les façanes són a pedra vista, exceptuant la sud que està arrebossada i pinta de groc. No hi ha elements a destacar en les façanes. Havia tingut celler i cup de vi, però en la restauració es va prescindir d'aquests. El celler actualment és una espai amb funcions de magatzem.
L'antiga bassa, s'ha reconvertit en piscina, i un antic cobert actualment és un espai multifuncional. L'entorn es troba ben pavimentant.

Antigament, formà una mateixa propietat amb Ca l'Ignasi. A finals dels anys 80 del segle XX, es trobava en un estat deficient, i quasi en ruïnes. Els actuals propietaris la van restaurar, i actualment hi resideixen.