Ca l'Amigó
Sant Martí de Tous

  Anoia
  L'Alzinar. Al sud del nucli urbà.
  Emplaçament
  Crta. C-37, al Km 56 el primer trencant a la dreta i agafar el camí de la carrerada.
  596

  Coordenades:

  41.53954
  1.54028
  378240
  4599683
  Número de fitxa
  08226-276
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08226A007001330001SR
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  L'edifici de Ca l'Amigó es troba situada just al límit amb el municipi de Santa Margarida de Montbui i pertany al disseminat de cases de Sentfores. Corresponen a les antigues porquerrises datades al segle XVIII i reformada al segle XX com a vivenda. Es tracta d'un edifici de planta rectangular amb la coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal. Els murs estan arrebossats amb morter excepte la part inferior de la façana principal que mostra un sòcol de pedra d'aproximadament 60 cm.Consta de planta baixa i primer pis. La façana principal, orientada al sud, s'hi obren dos portals amb llinda de fusta a nivell de la planta baixa amb dues finestres i quatre finestres més al primer pis. A la façana de ponent s'hi obren dues finestres i una porta d'accés. A la façana est s'hi obren cinc finestres, tres a nivell de planta baixa i dues al primer pis. Annexionat aquesta façana s'hi adossa un cos de planta quadrada construït amb pedra amb una porta d'accés d'arc de mig punt de construït amb maons amb la coberta a una vessant utilitzat com a magatzem.

  Antigament aquesta casa corresponia a les porquerisses de la masia de Ca l'Amigó, situada a pocs metres a la banda est i, la qual pertany al terme municipal de Santa Margarida de Montbui. Sembla ser, que a començaments dels segle XX la finca fou repartida per herències.

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.