La Barraqueta
Sant Martí de Tous

Crta. C-241 i agafar el trencant a la dreta on hi ha una antiga gasolinera que porta a la finca.

XXI
    Reformada
    Núria Cabañas

La Barraqueta és una antiga masia del segle XIX que fou reformada a principis del segle XXI. Es troba situada al peu de la carretera C-241 d'Igualada a Santa Coloma de Queralt, just davant del trencall que porta al nucli de Sant Martí de Tous.
    El cos original, de planta quadrangular amb la coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal, se li adossaren dos cossos de planta baixa i un cos de planta baixa i primer pis amb la coberta a una vesant. Consta de planta baixa, primer i segon pis. La façana principal, orientada al sud-oest, conserva les obertures originals. A nivell de la planta baixa s'hi obra la porta d'accés i una finestra, ambdues obertures amb llinda de fusta i a nivell de primer i segon pis s'hi obren dues finestres més també amb llinda de fusta. Entre el primer i el segon pis hi ha un rellotge de sol. L'annex est presenta dos grans finestrals amb llinda de fusta a la façana sud-oest i dos més a la façana sud-est. L'annex oest consta de planta baixa amb garatge i primer pis amb terrassa.El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa excepte algunes zones que es troben arrebossades i pintades de tonalitat taronja.

Finca construïda al segle XIX que segons informació cedida per Elisa Vidal fou edificada per un dels fills de la Masia de Cal Rosich.