La Barraqueta
Sant Martí de Tous

  Anoia
  La Pineda. Al nord del nucli urbà.
  Emplaçament
  Crta. C-241 i agafar el trencant a la dreta on hi ha una antiga gasolinera que porta a la finca.
  417

  Coordenades:

  41.57026
  1.52904
  377361
  4603109
  Número de fitxa
  08226-277
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Reformada
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  001806600CG70D0001WZ
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  La Barraqueta és una antiga masia del segle XIX que fou reformada a principis del segle XXI. Es troba situada al peu de la carretera C-241 d'Igualada a Santa Coloma de Queralt, just davant del trencall que porta al nucli de Sant Martí de Tous.
  El cos original, de planta quadrangular amb la coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal, se li adossaren dos cossos de planta baixa i un cos de planta baixa i primer pis amb la coberta a una vesant. Consta de planta baixa, primer i segon pis. La façana principal, orientada al sud-oest, conserva les obertures originals. A nivell de la planta baixa s'hi obra la porta d'accés i una finestra, ambdues obertures amb llinda de fusta i a nivell de primer i segon pis s'hi obren dues finestres més també amb llinda de fusta. Entre el primer i el segon pis hi ha un rellotge de sol. L'annex est presenta dos grans finestrals amb llinda de fusta a la façana sud-oest i dos més a la façana sud-est. L'annex oest consta de planta baixa amb garatge i primer pis amb terrassa.El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa excepte algunes zones que es troben arrebossades i pintades de tonalitat taronja.

  Finca construïda al segle XIX que segons informació cedida per Elisa Vidal fou edificada per un dels fills de la Masia de Cal Rosich.

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.