Ca la Mília
Santa Fe del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer Migdia, 4, 08792

  Coordenades:

  41.38457
  1.72038
  393009
  4582239
  Número de fitxa
  08249 - 17
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Segle
  XVII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si, IPA, ACCN 15900
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 51810CF9832S
  Autoria de la fitxa
  Oriol Vilanova

  Casa de planta rectangular amb planta baixa i pis. Presenta teulada a dues aigües amb ràfec. A la façana principal destaquen els tres finestrals del primer pis, amb motllura guardapols, de tradició renaixentista, que envolten la part superior de les obertures. La motllura de la finestra central està lleugerament separada del marc de l'obertura, presentant a la part superior una petita semicircumferència a mode d'arc cec de mig punt, mentre que la motllura de les finestres laterals és d'arc de llinda.
  A la planta baixa es troba la porta d'entrada, d'arc rebaixat senzill, igual que el de la finestra de la seva esquerra. A la dreta hi ha una finestra vertical rectangular.
  Tota la façana està arrebossada de guix de color blanc.

  La minsa bibliografia que fa esment d'aquest edifici data la construcció al segle XVII com a probable. D'altra banda, tot i que no es disposa de documentació que així ho verifiqui, la transmissió oral feta per la gent gran del poble diu que tant aquest edifici com Cal Montserrat havien format part d'un convent de monges.

  A.A.V.V. (1986): INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC DE CATALUNYA. ALT PENEDÈS. Edita: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Barcelona. Pàg. 109.
  "TOT SANTA FE" Butlletí informatiu de l'Ajuntament de Santa Fe del Penedès, nº 29. Gener de 2007, p. 13.
  VENDRELL I VENDRELL, Remei, et alii. (1994): "Santa Fe del Penedès. Un municipi històric al cor de l'Alt Penedès." Edita: Ajuntament de Santa Fe del Penedès. Santa Fe del Penedès, p. 175.
  Portal web de Santa Fe del Penedès: http://www.stafe.net/Turisme.aspx