Ca la Maria Xica
Vallbona d'Anoia

Carrer Nou, 63. Nucli urbà

Reformada la dècada de 1960
    Núria Cabañas

Ca la Maria Xica és un edifici entre mitgeres situat a la banda sud del carrer Nou, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. Consta d'una planta soterrània, planta baixa i dues plantes pis. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal i recoberta de teula àrab.
    La façana està revestida amb morter excepte la planta baixa que és de pedra. Tota la façana està pintada amb sulfat de ferro. A la planta baixa conserva l'antic portal d'accés d'arc de mig punt adovellat, actualment reconvertit en un finestral. Al costat dret hi ha l'actual porta d'accés, amb una llinda de fusta on hi figura el nom de la casa i l'any " Maria Xica + 1976" amb un arc de descàrrega de maons sobre. A l'alçada del primer i segon pis s'hi obren dues finestres respectivament de diverses dimensions. La façana està rematada amb una cornisa de peces ceràmiques amb el canal de ceràmica que recull l'aigua de la coberta.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 10.02.EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Ca la Maria Xica, segons la llinda de la porta, data de 1976, any que fou col·locat l'any 1960 per Antoni Soteras Riba en el transcurs d'unes reformes a la finca. L'any 1869 ja era propietat de la família Soteras, concretament d'Antoni Soteras. En l'actualitat encara pertany a la mateixa família Soteras, concretament a Montserrat Martí Soteras.