Cal Rosso del Soldat
Vallbona d'Anoia

Carrer Nou, 93. Nucli urbà

Núria Cabañas

Cal Rosso del Soldat és un edifici entre mitgeres situat a la banda sud del carrer Nou, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. Consta d'una planta soterrània, planta baixa i dues plantes pis. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal i recoberta de teula àrab.
    La façana està revestida i pintada d'ocre amb un sòcol de plaques de pedra. Totes les obertures estan emmarcades i pintades de gris juntament amb les cantonades que imiten una cadena cantonera. La façana està coronada amb una cornisa amb una barana de balustres.
    A la planta baixa s'obren dos portals, un d'ells per l'entrada de vehicles. A nivell del primer pis hi ha un balcó amb volada de pedra i barana de ferro amb una finestra a la banda dreta. A la segona planta s'obren dues finestres de petites dimensions.

Altres noms: Cal Ventrellada
    La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 10.03.EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Cal Rosso del Soldat data de finals del segle XIX. A inicis del segle XX era propietat de Josep Vilaseca Sabaté. L'any 1933 la propietat era de Bonaventura Vilaseca. L'any 1980 la família Vilaseca va vendre la casa als actuals propietaris, Pere Planella i Lluïsa Cutrina, qui van dur a terme la rehabilitació de la finca.