C/ Major, 41

c/ Major, 41

Regular
    El Pla Especial permet la construcció d'un segon pis, sempre i quan es traslladi la tortugada al nou coronament. L'estat de l'edifici requereix millores en general.
    Pla Especial, 161. 2006
    Ref. cad.: 62206DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, i de tan sols dues plantes d'alçat (pb + 1p), que conserva alguns elements propis de l'arquitectura civil sitgetana datable en època moderna, en els segles XVII i XVIII. Tanmateix, la fesomia original de l'immoble ha estat desvirtuada per reformes posteriors, especialment per la remodelació de les obertures existents, la majoria de les quals no presenten una entitat física ni històrica destacable.
    L'element més significatiu del frontis és, sens dubte, una de les finestres que es localitza en el primer pis, constituïda íntegrament per material petri. Els brancals presenten els carreus disposats en forma de pinta, mentre que la llinda i l'ampit són monolítics; totes les peces mostren l'angle interior motllurat. També és original la tortugada de teules que corona el frontis i que recull les aigües pluvials de la coberta.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 12 que inclou diferents exemples d'arquitectura sitgetana representativa del segles XVIII i XIX i altres construccions més recents, però significatives com a fites urbanes del centre de la vila.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)