C/ Major, 35

c/ Major, 35

Neoclàssic
    Segons el Pla Especial cal conservar íntegrament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Casa situada entre mitgeres i amb un alçat de tres plantes (pb + 2p) en cadascuna de les quals presenta dues obertures. En general, el frontis mostra una barreja d'elements propis de l'arquitectura popular i d'altres més propers a les composicions neoclàssiques, com l'ús de faixes motllurades per a indicar els forjats interiors, el disseny dels balcons i de la cornisa del coronament.
    A la planta baixa s'identifiquen dues portes rectangulars; una de les quals -de menors dimensions- dóna accés a l'escala de veïns, i una altra que comunica amb un local comercial; aquesta darrera presenta els brancals i la llinda conformats per carreus de pedra.
    En el primer i segon pis es localitzen un balcó i una finestra, igualment de forma rectangular, que redueixen sensiblement les seves dimensions, així com disminueix l'amplada de la volada del balcó, realitzada a base de llosanes de pedra que presenten el perfil frontal bisellat i els laterals graonats. La barana metàl·lica és de fundició i mostra volutes en el sòcol i sota el passamà.
    Pel que fa al coronament del frontis, destaca la cornisa motllurada i la barana del terrat de la finca, conformada per dos trams de balustres suportats per pilars quadrangulars.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 11 que inclou tres cases del c/ Major que es consideren bons exemples de l'arquitectura residencial d'aquest eix vertebrador del centre sitgetà i que presenten una unitat tipològica, malgrat petites diferències ornamentals.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)