C/ Major, 14

c/ Major, 14

Regular
    La normativa del Pla Especial estableix la conservació estricta de l'edifici i la seva restauració (que, de fet, s'està duent a terme en el moment de realitzar aquest inventari). L'estat de l'edifici requereix millores en general.
    Pla Especial, 168. 2006
    Ref. cad.: 62205DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Finca situada entre mitgeres i que presenta un alçat de tres plantes (pb + 2p) amb dues obertures en cadascuna d'elles. A la planta baixa s'identifica una porta conformada per carreus de pedra regulars, amb l'angle interior treballat en sec i la llinda en forma d'arc rebaixat. A la seva banda esquerra se situa una obertura configurada com un petit aparador, probablement realitzada amb posterioritat a l'aixecament de l'edifici. En els pisos superiors es localitza un balcó amb volada constituïda per llosanes de pedra amb el perfil motllurat -que redueix notablement la seva amplada a la segona planta- i amb barana de ferro en la que s'intercalen barrots helicoïdals. Tal i com succeïa en el ras inferior, a la banda esquerra d'aquests pisos se situa una finestra de disseny convencional. Finalment, en el coronament de la finca s'identifiquen dues senzilles motllures que emmarquen els petits orificis circulars de ventilació de la solera del terrat de la finca, delimitat per una barana d'obra llisa.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 7, que inclou diferents construccions de caràcter popular corresponents a la primera trama urbana de la vila, anterior a l'inici de la seva expansió.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)