C/ Jesús, 24

c/ Jesús, 24

La normativa del Pla Especial obliga a la conservació de la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, que disposa de tres plantes d'alçat (pb + 2p) i que s'ajusta als trets formals més comuns de l'arquitectura civil sitgetana del segle XIX i del primer quart del segle XX. La planta baixa consta d'un sòcol de pedra amb disposició irregular que pot correspondre a una modificació posterior. En aquest ras s'identifiquen dues obertures, la porta d'accés configurada per un arc de mig punt i emplaçada a la banda esquerra, i un finestral amb llinda en forma d'arc rebaixat; ambdues obertures estan treballades en arquivolta. La finestra disposa d'una barana metàl·lica decorada amb reganyons.
    El primer pis mostra un balcó central, conformat per una obertura rectangular que també presenta els brancals i la llinda enfonsats respecte del plom del mur de la façana. La volada és d'obra i mostra perfil recte, mentre que la barana és de ferro de fundició i està conformada per barrots verticals helicoïdals i d'altres de transversal de secció quadrada.
    Pel que fa al segon pis, consta d'una galeria conformada per tres arcs de mig punt, de dimensions similars a una finestra, que disposen d'un únic ampit i que comparteixen la mateixa barana metàl·lica; les obertures estan emmarcades per dues pilastres simples situades en els extrems de la façana.
    Finalment, el coronament de la façana presenta un registre d'obertures rectangulars per a la cambra de ventilació de la solera del terrat, per sobre del qual s'identifica una cornisa motllurada i la barana d'obra del mencionat terrat.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)