C/ Francesc Gumà, 7

c/ Francesc Gumà, 7

Bo
    Cal conservar la façana i reduir l'obertura del local comercial, segons la normativa del Pla Especial
    Pla Especial, 110. 2006
    Ref. cad.: 62203DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, amb tres nivells d'alçat (pb + 2p) i dues obertures en cadascun d'ells, corresponents a dues portes a la planta baixa i un balcó i una finestra a les plantes elevades. Actualment, les grans dimensions que mostra l'accés al local comercial desvirtuen notablement la fesomia original de la planta baixa. La resta d'obertures són de forma rectangular i no presenten cap tractament específic en la configuració dels brancals i de les llindes. Les volades dels balcons redueixen progressivament la seva amplada i estan conformades per llosanes de pedra, de perfil recte; pel que fa a les baranes metàl·liques, aquestes són de ferro, probablement de fundició, i presenten decoració geomètrica en el sòcol i sota el passamà.
    Una franja llisa tradueix al frontis la cota del forjat del primer pis, essent l'únic element que accentua l'horitzontalitat de la composició, llevat del coronament de la façana que inclou una cornisa senzilla i la barana d'obra llisa del terrat transitable.
    Destaca la presència d'algun relleu escultòric aïllat, concretament un escut de Catalunya situat en la planta baixa i una figura de Sant Jordi visible en el primer pis. Sota la finestra del primer pis s'identifica també una obertura rectangular amb gelosia conformada per peces ceràmiques en composició geomètrica.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Està catalogat com un element de tipus A.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)