C/ de l'Aigua, 9

c/ de l'Aigua, 9

Barroc
    Bo
    El Pla Especial determinava la conservació de la façana i aconsellava el tractament del frontis amb estucat de calç. Tanmateix, l'edifici ha estat objecte d'una remodelació en els darrers anys, que ha suposat la substitució de les volades dels balcons del pis principal i de totes les baranes metàl·liques.
    Pla Especial. 15. 2006
    Ref. cad.: 62216DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Antic casal senyorial que presenta tres nivells d'alçada identificables des del carrer (pb + 2p) i tres eixos verticals en la seva composició. Destaca la portalada de la planta baixa amb els brancals i la llinda de pedra, aquesta darrera presenta forma d'arc rebaixat i mostra la clau decorada amb un relleu en el que s'identifica un corder, una espasa i la llegenda "PQP". La porta dóna accés a un vestíbul exterior i està flanquejada per dues finestres amb ampit de pedra i reixes metàl·liques de disseny elaborat, seguint la fórmula coneguda com a "quarto de reixa". Pel que fa als pisos superiors, els balcons presenten volada decreixent; en el pis principal, aquestes són d'obra, mentre que en les plantes més altes són de llosana de pedra i motllurades; les baranes metàl·liques són de factura recent. En el coronament s'aprecia una senzilla cornisa motllurada, per sobre de la qual se situa, probablement, la barana d'obra del terrat transitable de la finca o d'un possible nivell d'àtic.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 9, que inclou una mostra molt variada de l'arquitectura civil sitgetana, des de grans casals datables entre els segles XVII i XIX, a construccions populars. L'element més significatiu del conjunt és la Casa del Rellotge, situada a la plaça Cap de la Vila.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)