C/ de l'Aigua, 3

c/ de l'Aigua, 3

Bo
    Segons la normativa del Pla Especial, cal conservar la façana i canviar el sòcol de la planta baixa que imita mamposteria de pedra.
    Pla Especial, 14. 2006.
    Ref. cad.: 62226DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Casa de veïns de tres nivells d'alçada (pb + 2p). Les seves obertures són en conjunt rectangulars. La planta baixa presenta una porta d'accés a l'interior i una finestra, així com un sòcol que imita un parament de pedra irregular. En els pisos superiors s'identifica un balcó i una finestra; els balcons mostren volada decreixent, conformada per llosanes de pedra de perfil senzill, mentre que la barana metàl·lica presenta el sòcol decorat amb volutes confrontades, tot seguint un disseny típic de mitjans dels segle XIX. En el coronament del frontis s'aprecia la cornisa, el ràfec de maons i la barana d'obra del terrat transitable de la finca.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 9, que inclou una mostra molt variada de l'arquitectura civil sitgetana, des de grans casals datables entre els segles XVII i XIX, a construccions populars. L'element més significatiu del conjunt és la Casa del Rellotge, situada a la plaça Cap de la Vila.
    L'edifici mostra una intervenció recent que es considera força adequada, llevat del sòcol de la planta baixa que imita mamposteria de pedra.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)