C/ de l'Aigua, 11

c/ de l'Aigua, 11

XVII-XIX
    Segons la normativa del Pla Especial, cal conservar íntegrament la façana.
    Pla Especial, 16. 2006.
    Núria Nolasco Azuaga

Casa de veïns que presenta tres nivells d'alçat (pb + 2p) amb tres obertures en cadascun d'ells. Destaca el portal central, conformat per carreus i dovelles de pedra i en forma d'arc de mig punt; a cada banda de la porta s'identifica un finestral enreixat segons el model dels tradicionals "quartos de reixa". En els pisos superiors s'observen balcons de volada decreixent. En el pis principal aquesta està constituïda per rajoles policromes suportades per grapes metàl·liques -els ancoratges a la façana també són de ferro i mostren un disseny força elaborat-. En contraposició, les volades del pis superior són d'obra. Les baranes presenten un disseny molt senzill que únicament inclou algun barrot helicoïdal en els angles. Pel que fa al coronament, la façana clou amb una cornisa simple i amb el tradicional ràfec.
    En l'extrem esquerre del frontis i a l'alçada del primer pis, s'identifica una fornícula amb forma d'arc de mig punt, probablement destinada a albergar alguna figuració, presumiblement de temàtica religiosa.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 9, que inclou una mostra molt variada de l'arquitectura civil sitgetana, des de grans casals datables entre els segles XVII i XIX, a construccions populars. L'element més significatiu del conjunt és la Casa del Rellotge, situada a la plaça Cap de la Vila.
    En aquest cas, l'edifici podria ser originàriament barroc, datable al segle XVII, tot i presentar importants modificacions posteriors.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)