C/ Carreta, 9

c/ Carreta, 9

XVII-XIX
    Bo
    La normativa del Pla Especial estableix que la façana ha de ser restaurada; es permet realitzar obertures noves sempre que restin alineades amb els eixos existents
    Pla Especial, 71. 2006
    Ref. cad.: 62233DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, que consta de tres plantes d'alçada (pb + 2p) i que conserva alguns elements arquitectònics d'època moderna, juntament amb altres característiques pròpies de l'arquitectura més popular del segle XIX avançat. La planta baixa presenta dos accessos, el primer dels quals es troba centrat respecte a la longitud total del frontis i comunica amb el bar "El Candil"; està conformat per una porta de pedra, molt desvirtuada per la marquesina que cobreix les dovelles de l'arc de mig punt que configuren la seva llinda. La segona porta s'ubica en l'extrem esquerre de la façana i no presenta cap tret arquitectònic remarcable.
    En el primer pis s'identifica un balcó centrat i una finestra. El balcó presenta volada de pedra, o d'obra, amb la part exterior treballada amb forma rectangular; la barana és metàl·lica, de fundició.
    El segon pis consta d'un únic balcó ampitat. El coronament del frontis mostra el ràfec de la teulada i la tradicional tortugada per a evacuar les aigües pluvials.
    Com a element singular de la finca, destaca la presència, en la banda dreta del frontis, d'un relleu de pedra en el que es representen una sèrie de vaixells de vela, navegant. Aquest element pot correspondre a l'antiga llinda d'una obertura, actualment cegada.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, en els que molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)