C/ Carreta, 11

c/ Carreta, 11

La normativa del Pla Especial obliga a la restauració i el manteniment de la façana
    Pla Especial, 72. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres i que consta de tres nivells d'alçat (pb + 2p). En la seva planta baixa s'identifica una porta rectangular i una finestra enreixada, segons els tradicionals "quartos de reixa"; cap d'aquests elements presenta trets arquitectònics significatius.
    El primer pis consta d'un balcó situat en el centre, que mostra la volada d'obra, amb la part frontal decorada per una sanefa amb elements geomètrics pintats sobre el revestiment de calç. La barana és metàl·lica, de ferro de forja, i està conformada per barrots simples, excepte tres d'helicoïdals -dos situats en els angles i un en el centre-. L'obertura presenta els brancals de pedra amb el angles interiors bisellats, mentre que la llinda, monolítica, mostra en la part interior forma d'arc conopial.
    En el segon pis s'identifica un únic balcó ampitat. Finalment, en el coronament, es localitza un fris d'elements ceràmics cilíndrics i policroms, per sobre del qual se situa una cornisa de maó i la barana d'obra del terrat.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)