C/ Carreta, 11
Sitges

  Garraf
  c/ Carreta, 11

  Coordenades:

  41.23569
  1.81034
  400304
  4565604
  Número de fitxa
  08270-72
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modern
  Popular
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  La normativa del Pla Especial obliga a la restauració i el manteniment de la façana
  Protecció
  Legal
  Pla Especial, 72. 2006
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 62236DF0605N
  Autor de la fitxa
  Núria Nolasco Azuaga

  Edifici construït entre mitgeres i que consta de tres nivells d'alçat (pb + 2p). En la seva planta baixa s'identifica una porta rectangular i una finestra enreixada, segons els tradicionals "quartos de reixa"; cap d'aquests elements presenta trets arquitectònics significatius.
  El primer pis consta d'un balcó situat en el centre, que mostra la volada d'obra, amb la part frontal decorada per una sanefa amb elements geomètrics pintats sobre el revestiment de calç. La barana és metàl·lica, de ferro de forja, i està conformada per barrots simples, excepte tres d'helicoïdals -dos situats en els angles i un en el centre-. L'obertura presenta els brancals de pedra amb el angles interiors bisellats, mentre que la llinda, monolítica, mostra en la part interior forma d'arc conopial.
  En el segon pis s'identifica un únic balcó ampitat. Finalment, en el coronament, es localitza un fris d'elements ceràmics cilíndrics i policroms, per sobre del qual se situa una cornisa de maó i la barana d'obra del terrat.

  Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

  El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

  Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)