C/ Carreta, 13

c/ Carreta, 13

Bo
    El Pla Especial estableix que la conservació de la finca requereix la restauració de la façana, amb la possibilitat de realitzar noves obertures.
    Pla Especial, 73. 2006
    Ref. cad.: 62236DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres i que consta de tres nivells d'alçat (pb + 2p). Els elements arquitectònics més destacables se situen en la planta baixa. Concretament es tracta de la gran portalada d'accés, que presenta brancals de carreus de pedra disposats en forma de pinta i llinda d'arc de mig punt, realitzada amb maons massissos de dues tonalitats; destaca també la finestra enreixada que es localitza a l'esquerra de la porta.
    Els pisos superiors consten únicament d'una finestra cadascun, sense que aquestes estiguin alineades verticalment.
    Finalment, el coronament de la façana mostra l'habitual ràfec de la teulada -decorat amb una franja de pintura blava que conjunta amb el color de la fusteria i de les baranes-, i la tortugada.
    Pintada sobre el revestiment de color blanc de la façana, i a l'alçada del primer pis, s'identifica una paleta de pintor, molt esquemàtica.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)