C/ Carreta, 8
Sitges

  Garraf
  c/ Carreta, 8

  Coordenades:

  41.23594
  1.81033
  400304
  4565631
  Número de fitxa
  08270-85
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Regular
  La normativa establerta en el Pla Especial obliga únicament a mantenir la tortugada en el nivell original; la resta de la façana és modificable segons les disposicions vigents. L'estat de l'edifici requereix millores en general.
  Protecció
  Legal
  Pla Especial, 85. 2006
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 62229DF0605N
  Autor de la fitxa
  Núria Nolasco Azuaga

  Edifici construït entre mitgeres, que consta de dues plantes (pb + 1p) amb dues obertures en cadascuna d'elles, corresponents a dues portes a la planta baixa i dues finestres al primer pis.
  Destaca la portalada d'arc de mig punt adovellat que se situa a la banda dreta del ras inferior; els seus brancals estan conformats per carreus de pedra disposats en forma de pinta i el tancament és de reixa metàl·lica i vidre.
  La resta dels elements arquitectònics no presenten una entitat arquitectònica destacable, llevat de la tortugada que evacua les aigües de la coberta als vessants.

  Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 10 que inclou dues àrees ben diferenciades: d'una banda, la zona del c/ Major que comprèn les mostres més representatives de l'arquitectura sitgetana realitzada als segles XIX i XX; d'altra banda, s'integra en aquest conjunt una part de l'arquitectura popular del c/ Carreta.

  El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

  Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)