C/ Carreta, 10
Sitges

  Garraf
  c/ Carreta, 10

  Coordenades:

  41.23587
  1.81029
  400300
  4565624
  Número de fitxa
  08270-86
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modern
  Popular
  Segle
  XVII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Cal mantenir la façana i aplicar la normativa del Pla Especial en les futures reformes.
  Protecció
  Legal
  Pla Especial, 86. 2006
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 62230DF0605N
  Autor de la fitxa
  Núria Nolasco Azuaga

  Edifici construït entre mitgeres i que consta de dos nivells d'alçada (pb + 1p). A la planta baixa s'identifiquen tres portes, de les quals únicament destaca la portalada que se situa en la banda dreta, constituïda per un arc de mig punt adovellat i per brancals de pedra. En el primer pis són visibles dues finestres quadrangulars que, com a tret significatiu, presenten els ampits motllurats; el fet que estiguin encalats impedeix observar la tipologia del seu material constructiu. En el coronament, l'edifici mostra un fals ràfec i una barana d'obra, articulada en trams mitjançant pilars quadrangulars.

  Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 10 que inclou dues àrees ben diferenciades: d'una banda, la zona del c/ Major que comprèn les mostres més representatives de l'arquitectura sitgetana realitzada als segles XIX i XX; d'altra banda, s'integra en aquest conjunt una part de l'arquitectura popular del c/ Carreta.

  El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

  Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)