C/ Carreta, 39

c/ Carreta, 39

Bo
    La normativa del Pla Especial estableix que s'ha de reformar la façana i eliminar els porticons; es permet obrir finestres en el segon pis i modificar l'existent segons les disposicions vigents.
    Pla Especial, 83. 2006
    Ref. cad.: 62221DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, que compta amb tres nivells d'alçat (pb + 2p). Les dues primeres plantes responen a un mateix projecte arquitectònic, avui notablement desvirtuat per la remunta d'un tercer nivell que no s'adiu amb els trets definitoris de l'arquitectura popular sitgetana.
    La planta baixa, amb sòcol de pedra, consta d'una portalada central, flanquejada per finestres enreixades i amb ampit de pedra; la porta presenta brancals de carreus disposats en pinta i la llinda d'arc rebaixat amb la clau central sobresortint.
    En el primer pis s'identifiquen tres finestres distribuïdes de manera equidistant respecte de la longitud total del frontis. Finalment, el segon pis consta d'un frontis pràcticament cec, amb una única obertura -una finestra molt rectangular i de petites dimensions-; clou amb una terrassa, situada en l'extrem dret de la façana, que disposa de barana metàl·lica.
    En el coronament de l'edifici és visible el tradicional ràfec de la coberta de teules.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)