C/ Carreta, 37

c/ Carreta, 37

Bo
    El Pla Especial obliga a la conservació de la façana, eliminant la reixa de la finestra de la planta baixa i el sòcol de pedra. Autoritza l'obertura d'una finestra a la banda dreta del frontis.
    Pla Especial, 82. 2006
    Ref. cad.: 62222DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, que disposa de tres plantes d'alçat (pb +2p). El parament de la façana està recobert per un arrebossat de color blanc, que deixa visibles elements petris aïllats. La planta baixa mostra també un sòcol de pedra o d'imitació de la mateixa. Aquest ras consta d'una porta rectangular i d'una finestra amb la llinda en forma d'arc rebaixat, que disposa de reixa metàl·lica seguint el model dels típics "quartos de reixa"; el disseny d'aquesta reixa és senzill i únicament incorpora volutes en la seva part superior.
    Els balcons dels pisos alts presenten la volada d'amplada decreixent i probablement realitzada en material d'obra, atès el seu disseny voluminós i troncocònic. Pel que fa a les baranes, de ferro forjat, alternen barrots simples i helicoïdals.
    En el coronament del frontis s'aprecia el ràfec de teules de la coberta de l'edifici.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)