C/ Carreta, 35
Sitges

  Garraf
  c/ Carreta, 35

  Coordenades:

  41.23521
  1.81004
  400278
  4565551
  Número de fitxa
  08270-81
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  L'edifici ha estat reformat amb posterioritat a la creació del Pla Especial, tot seguint les recomanacions que estableix aquesta normativa.
  Protecció
  Legal
  Pla Especial, 81. 2006
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 62223DF0605N
  Autor de la fitxa
  Núria Nolasco Azuaga

  Edifici construït entre mitgeres i amb tres nivells d'alçat (pb + 2p), que disposa d'una porta i una finestra enreixada en la seva planta baixa, i d'un balcó en cadascun dels pisos superiors. La façana no mostra elements arquitectònics especialment destacables; tot i que conformant en el seu conjunt un bon exemple d'arquitectura popular típica del nucli antic de Sitges. El balcó del primer pis, amb volada d'obra sense motllures i barana metàl·lica de disseny senzill, indica una cronologia de la construcció original en el decurs del segle XIX. En el coronament del frontis tan sols s'identifica el tradicional ràfec de la coberta de vessant inclinada en direcció a la via pública.
  A l'igual que en molts dels edificis sitgetans, a la planta baixa de la finca s'identifica una rajola policroma amb la representació d'un vaixell navegant.

  Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

  El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

  Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)