C/ Carreta, 33
Sitges

  Garraf
  c/ Carreta, 33

  Coordenades:

  41.23521
  1.81009
  400282
  4565551
  Número de fitxa
  08270-80
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  La normativa del Pla Especial estableix que s'ha d'eliminar la reixa de la finestra de la planta baixa i el sòcol de pedra.
  Protecció
  Legal
  Pla Especial, 80. 2006
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 62224DF0605N
  Autor de la fitxa
  Núria Nolasco Azuaga

  Finca construïda entre mitgeres que disposa de dues plantes (pb + 1p), amb una porta i una finestra en el nivell inferior i un balcó centrat en el superior.
  La planta baixa mostra un sòcol de pedra desbastada -o d'imitació de la mateixa- i consta d'un finestral, segons el model dels populars "quartos de reixa". Destaca l'elaborat disseny de la reixa metàl·lica que es corona, en la seva part superior, pel símbol de la creu. En contraposició, la porta d'accés, que ocupa la banda esquerra del frontis, és de forma rectangular i de disseny senzill.
  L'element més destacat del frontis és, sens dubte, el balcó del primer pis, del que mereix especial atenció les seves dimensions i el disseny de la volada, troncocònica i motllurada. La barana és metàl·lica i està conformada per barrots de ferro forjat rectangulars, excepte els que se situen en els angles que són helicoïdals.
  En la part superior del frontis és visible únicament un petit fris d'elements ceràmics i el ràfec de la teulada.

  Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

  El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

  Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)