C/ Carreta, 33

c/ Carreta, 33

Bo
    La normativa del Pla Especial estableix que s'ha d'eliminar la reixa de la finestra de la planta baixa i el sòcol de pedra.
    Pla Especial, 80. 2006
    Ref. cad.: 62224DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Finca construïda entre mitgeres que disposa de dues plantes (pb + 1p), amb una porta i una finestra en el nivell inferior i un balcó centrat en el superior.
    La planta baixa mostra un sòcol de pedra desbastada -o d'imitació de la mateixa- i consta d'un finestral, segons el model dels populars "quartos de reixa". Destaca l'elaborat disseny de la reixa metàl·lica que es corona, en la seva part superior, pel símbol de la creu. En contraposició, la porta d'accés, que ocupa la banda esquerra del frontis, és de forma rectangular i de disseny senzill.
    L'element més destacat del frontis és, sens dubte, el balcó del primer pis, del que mereix especial atenció les seves dimensions i el disseny de la volada, troncocònica i motllurada. La barana és metàl·lica i està conformada per barrots de ferro forjat rectangulars, excepte els que se situen en els angles que són helicoïdals.
    En la part superior del frontis és visible únicament un petit fris d'elements ceràmics i el ràfec de la teulada.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 8 que inclou, segons aquesta normativa municipal, l'illa de cases que millor conserva l'arquitectura sitgetana realitzada entre el segle XVII i inicis del segle XIX, excepte el Passeig de la Ribera i el c/ Major, on molts edificis van ser substituïts després d'aquest període.

El c/ Carreta és d'origen gòtic i mostra edificis construïts entre mitgeres, generalment de tres plantes, que conformen un notable conjunt d'arquitectura popular. Històricament, aquesta via formava part del primer raval que es va desenvolupar a la vila medieval, a partir de la muralla del nucli originari.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)