C/ Carreta, 16

c/ Carreta, 16

El Pla Especial obliga al manteniment estricte de la façana
    Pla Especial, 89. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici de tres nivells d'alçat (pb + 2p) amb dues obertures a cadascun d'ells. En general, la finca constitueix una bona mostra de la arquitectura popular de la vila, en la s'integren elements arquitectònics de certa entitat -probablement els més antics- i d'altres que senzillament són el resultat de l'evolució de l'immoble al llarg dels temps.
    A la planta baixa s'identifica una gran portalada conformada per un arc rebaixat i brancals de pedra; els carreus d'aquests darrers estan disposats en forma de pinta. Al costat se situa una finestra enreixada, amb un petit guardapols horitzontal. Pel que fa al primer pis, el frontis disposa d'un balcó convencional i d'una finestra de pedra de la qual destaca el treball amb bisell de l'angle interior dels carreus i la gran llinda monolítica. A la part superior de l'edifici són visibles les dues finestres de la darrera planta i els elements del coronament. Un fris de dentellons es localitza sota la cornisa motllurada i, just per sobre, se situa la barana d'obra del terrat.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 10 que inclou dues àrees ben diferenciades: d'una banda, la zona del c/ Major que comprèn les mostres més representatives de l'arquitectura sitgetana realitzada als segles XIX i XX; d'altra banda, s'integra en aquest conjunt una part de l'arquitectura popular del c/ Carreta.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)