C/ Carreta, 14

c/ Carreta, 14

Bo
    La normativa del Pla Especial obliga al manteniment de la façana. S'admet canviar la finestra del primer pis en balcó i realitzar una altra obertura sobre la porta. També s'han de substituir les reixes dels finestrals del ras inferior.
    Pla Especial, 88. 2006
    Ref. cad.: 62232DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, de dos nivells d'alçat (pb + 1p), que mostra una composició força simètrica i esdevé un bon exemple de l'arquitectura popular sitgetana. La planta baixa de la façana consta d'una porta, amb forma d'arc de mig punt, flanquejada per dues finestres enreixades. En el pis superior s'identifica un balcó, situat en la banda dreta, amb un volada força reduïda, d'obra i troncocònica i amb barana de ferro forjat amb barrots helicoïdals als angles; en la banda esquerra el frontis disposa d'una finestra convencional.
    Pel que fa al coronament, el frontis clou amb l'habitual ràfec i tortugada de la teulada.
    L'element més singular de l'edifici és, sens dubte, l'escut de pedra que se situa sobre l'entrada principal en el què s'identifica el mar i la figura d'un probable nàufrag, entre d'altres elements heràldics.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 10 que inclou dues àrees ben diferenciades: d'una banda, la zona del c/ Major que comprèn les mostres més representatives de l'arquitectura sitgetana realitzada als segles XIX i XX; d'altra banda, s'integra en aquest conjunt una part de l'arquitectura popular del c/ Carreta.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)