C/ Barcelona, 8

c/ Barcelona, 8

Segons el Pla Especial, cal conservar íntegrament la façana.
    Pla Especial, 41. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'una mostra de l'arquitectura civil i popular sitgetana, de gran senzillesa. L'edifici presenta tres nivells d'alçada (pb + 2p) i totes les seves obertures són rectangulars. En la planta baixa s'identifiquen dues portes; sobre la que se situa a l'esquerra es conserva un petit escut ceràmic. Pel que fa a la configuració de les obertures del primer pis, cal mencionar la volada del balcó, de motllura llisa i la barana metàl·lica amb barrots sense decoració. El segon pis consta únicament de dues finestres i el coronament està constituït pel ràfec de la coberta de teules.

La consulta del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, ha proporcionat dades confuses, ja que en alguns documents la finca nº 8 del c/ Barcelona apareix tractada de manera individual i en d'altres s'associa a la finca nº 10 del mateix carrer. Per aquest motiu no ha estat possible determinar si l'edifici està dotat del nivell de protecció IV o V. Està inclòs en el Conjunt 5, que inclou els casals gòtics situats en l'interior de la muralla i sobre d'ella, els edificis dels carrers de l'Aigua, de Barcelona i les cases del carrer Major situades a l'antiga entrada a la vila.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)