C/ Barcelona, 4-6

c/ Barcelona, 4-6

El Pla Especial determina la conservació estricta de les façanes.
    Pla Especial, 40. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta de dos edificis de tres plantes (pb + 2p) que, malgrat presentar característiques arquitectòniques dissemblants, estan integrats en un conjunt de l'arquitectura popular del casc urbà de la vila de Sitges força significatiu.
    La finca nº 4 presenta una porta en la seva planta baixa i un balcó en els pisos superiors. Totes les obertures són rectangulars; en els balcons, la volada d'obra mostra un motllura de perfil simple i la barana metàl·lica està conformada per barrots sense decoració. En el coronament s'identifica una barana metàl·lica entre pilars d'obra.
    La finca nº 6 consta en la seva planta baixa d'una porta (amb forma d'arc de mig punt per la part externa i rectangular per la banda interna) i de dues finestres situades a diferents alçades. En el primer pis s'identifica un balcó emplaçat en el centre i flanquejat per finestres; del balcó destaca la gran proporció de la volada i de la motllura que la sustenta, així com el programa decoratiu, notablement elaborat, del centre de la barana metàl·lica. En el segon pis es localitza una galeria conformada per tres finestres en forma d'arc de mig punt, integrades per un ampit corregut; a banda i banda de dita galeria se situen dues obertures independents d'igual disseny. El ràfec de la teulada, amb un voladiu força desenvolupat, se sustenta sobre grans mènsules de fusta.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquests edificis disposen del tipus de protecció V (nº 6) i IV (nº 8). Formen part del Conjunt 5 que inclou els casals gòtics situats en l'interior de la muralla i sobre d'ella, els edificis dels carrers de l'Aigua, de Barcelona i les cases del carrer Major situades a l'antiga entrada a la vila.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)