C/ Barcelona, 12

c/ Barcelona, 12

Eclecticisme
    El Pla Especial estableix la conservació estricta del frontis.
    Pla Especial, 42. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici de tres nivells d'alçada (pb + 2p) representatiu de l'arquitectura civil de mestre d'obres, malgrat presentar un caràcter eclèctic d'influència modernista, que es detecta en l'ús de la ceràmica vidrada tant en el sòcol de la planta baixa com en la part superior de les obertures. Cal mencionar que dit sòcol està realitzat amb rajoles de cartabò policromes en color blanc i blau, tot aplicant un disseny -certament agosarat- que li confereix un aspecte similar al dels arrambadors interiors.
    Cada planta consta de dues obertures que en la planta baixa corresponen a una porta -amb la llinda configurada per un arc rebaixat- i a un finestral del tipus "quarto de reixa".
    En el primer pis s'identifica un balcó corregut amb volada d'obra d'angle sec i barana de ferro conformada per barrots simples intercalats amb d'altres d'helicoïdals, incorpora també decoració de volutes i oves esporàdiques sota el passamà.
    Una cornisa motllurada i força desenvolupada indica el nivell del forjat del segon pis en el que se situen dues finestres amb reixa simple.
    Finalment, el coronament consta d'un fris de rajoles blaves i del ràfec de la teulada.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 5 que inclou els casals gòtics situats en l'interior de la muralla i sobre d'ella, els edificis dels carrers de l'Aigua, de Barcelona i les cases del carrer Major situades a l'antiga entrada a la vila.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)