Bosc de ca n'Oriol
Rubí

A l'E del terme, 08191-RUBÍ
    Dalt un turó molt suau

Regular
    Com tots els elements del patrimoni natural té un alt grau de fragilitat davant els canvis a les condicions ambientals.
    Ajuntament de Rubí, Pça. Pere Aguilera, 1, 08191-RUBÍ
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

El bosc es troba dalt d'un suau turonet, que domina la vil·la de Rubí i, representa un lloc simbòlic, tractant-se més que d'un bosc convencional en un jardí boscós. Dins del mateix destaquen com a arbres singulars el roure de ca n'Oriol, arbre monumental, i la gran alzina les branques de la qual estan a tocar les del roure.. L'Ajuntament de Rubí, segons dades del 13.11.2000 ofereix el següent inventari d'espècies: Ligustrum japonicum (2 exemplars) Olea europaea (48 exemplars); Pinus sp. (230 exemplars), Quercus ilex (40 exemplars) Quercus Robur (20 exemplars), Robinia Pseudoacacia (14 exemplars). Total 354 exemplars.

El Grup d'aficionats al teatre del Centre Dramàtic Republicà va decidir nomenar-se Agrupació Dramàtica Santiago Rusiñol i va inaugurar la nova etapa el 19 d'octubre de 1919 al bosc de ca n'Oriol amb una festa en que es va representar l'obra de Rusiñol "L'Hereu escampa", davant més de 400 espectadors (BATALLA, 1999). Va ser incautat per les milícies Antifeixistes l'any 1936 (GARCÍA, 1989).

AJUNTAMENT (2000) Inventari per localització. Rubí, Servei de Parcs i Jardins, Ajuntament de Rubí (13. 11. 2000), Document mecanografiat. BATALLA GALIMANY, Ramon (1999) Teatre a Rubí: diversió, cultura, ideologia, 1920-1930, Beques per a la recerca/ vol 1, El Castell- Ecomuseu Urbà - Ajuntament de Rubí. GARCÍA I MAJÓ, Lluís (1989) "Que passà a Rubí durant la Guerra?". Butlletí del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, Núm. 32, p. 43-48. Rubí: Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí. MORO I GARCÍA, Antonio (1990) Catàleg de restes arqueològiques i zones d'interès geològic del terme municipal de Rubí, Rubí, document mecanografiat, Centre d'Estudis Rubinencs - Ajuntament de Rubí.