Serralleria Solsona
Rubí

C/ Cervantes, 49, 08191-RUBÍ
    Al nucli urbà

Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Edifici de planta quadrangular, pati posterior, i amb tres altures habitables (baixos-taller de serralleria): primer i segon pis destinats a habitatges i terrat a la quarta altura, fins a la que puja el cos central, que serveix per allotjar les escales i com a lucernari de la casa. El portal que dona accés al taller, presenta una porta de ferro que va ser forjada pel seu primer propietari , Sr. Ramon Solsona, l'any 1925. Es tracta d'un complert taller de serralleria que conserva, segons sembla, en la seva totalitat les eines i maquinària originals.

Va ser construïda el 1925 per Ramon Solsona. Aquest va aprendre l'ofici, amb el seu pare en un altre taller de Rubí. Feia, fonamentalment, reixes, portes de ferro, etc. El seu propietari va construir a la planta baixa el taller i a dalt, els habitatges de la família. Va funcionar fins la dècada de 1980.

BEL I CANO, Pere A. (2001) Façanes i elements urbans històrics de Rubí, a protegir. Projecte de treball a presentar a la Taula de Patrimoni, Full mecanografiat.