Plana de ca n'Oriol - can Sant Joan
Rubí

A l'est del terme, 08191-RUBÍ
    Ocupa les vessants d'un turó suau i les planes que l'envolten

Regular
    Com tots els elements del patrimoni natural té un alt grau de fragilitat davant els canvis a les condicions ambientals.
    INCASOL C/ Balmes 240 BARCELONA i altres
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Plana que s'estén des de la font de ca n'Oriol fins al sud de can Sant Joan en sentit N-S i des de l'autopista i el torrent dels Alous fins a la zona construïda en sentit. Es tracta d'una antiga plana agroforestal que avui és en part parc semi-urbà i, en part, espai agrícola, encara que, especialment a can Sant Joan, l'espai està sent convertit en zona industrial. Aquestes planes inclouen elements com la Rosa dels Vents, les pròpies masies de ca n'Oriol i can Sant Joan i un mínim, de dos jaciments arqueològics.

Es tracta d'una de les darreres planes importants que es troben prop del nucli urbà.

BOSCH, R. (2000a). Anàlisi de la connectivitat entre Collserola i Sant Llorenç del Munt. Manuscrit. BOSCH, R. (2000b). Elements per a la formulació d'unes directrius territorials de connectivitat ecològica al Vallès. Direcció General de Patrimoni Natural i Medi Físic. Departament de Medi Ambient. Generalitat de Catalunya. Informació oral R. Bosch, R. Sánchez, J. Simó i E. Xercavins (novembre 2000, abril 2001). Fotografia 2 de Rafael Bosch