Bòbila de Can Duran
Palau-solità i Plegamans

Camí de Can Duran, s/n, (intersecció ctra. Sentmenat), 08184, Palau-solità i Plegamans.

La fàbrica es troba abandonada.
    Catàleg de béns a protegir POUM (2015), nº 1.06. BPIM.
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'un recinte format per les diverses construccions que donaven servei a la cadena de producció industrial de la bòbila (forns, assecadors, edificacions annexes).
    Totes les construccions tenen les parets d'obra vista i els sostres són de teula àrab o d'uralita.
    Els cossos dels forns consten d'unes voltes de canó de mig punt de maó cuit, que és on s'apilaven els maons per tal de coure'ls. Els cossos dels forns presenten possiblement un rebliment de terra i un segon mur exterior, igualment de maó cuit, cobert amb sostre de teula àrab o d'uralita, al igual que les altres construccions annexes.
    En el recinte presideix, en alçada, una xemeneia de planta i secció quadrangular, feta de maó cuit i de forma troncopiramidal.

La bòbila va ser construïda a principis del segle XX, concretament l'any 1930, segons les dades aportades pel cadastre.

ALIMBAU, M.; CASTELLS, T.; PAREDES, F. (1998) Història de L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans: 1697-1014. Qu4trepins. Quaderns de Cultura. Palau-solità i Plegamans: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.