A Sant Cugat del Vallès existeixen dos elements de bestiari festiu de foc: la Lloba Llepa-Sang i el Boc de Can Vernet. Es tracta de dues peces portades per la Colla de Diables de Sant Cugat, que surten a la festa de l'Encabronada, que té lloc el darrer cap de setmana del mes d'abril. Aquesta festa compta amb la participació d'altres colles de diables i finalitza al parc Ramon Barnils amb un bany de foc. La festa té com a context la llegenda del Boc de Can Vernet, que s'exposa a l'apartat d'història d'aquesta fitxa.
Lloba Llepa-sang
Representa una lloba de la serra de Collserola que, juntament amb altres llops i llobes, tenia el costum de baixar fins a la vila de Sant Cugat en cerca de menjar durant el segle XIX. Un dia, els santcugatencs van organitzar una batuda per matar-los. Una lloba, des de l’infern, va demanar ajuda a Azazel, que, a canvi de retornar a Sant Cugat, i li lliurava la seva ànima. La darrera batuda de llops a la serra de Collserola es va realitzar el 1856.
La Lloba Llepa-sang es va idear el 2020 per commemorar el 30è aniversari de la colla, amb l'objectiu d'incorporar aquest element a les sortides. L'historiador Domènec Miquel va assessorar el ball de diables sobre quines bèsties tenien vincles amb Sant Cugat, i es va escollir la lloba.
El disseny és de Miquel Resines i la construcció d'Elías Álvarez. Va ser realitzada l’any 2021, pesa catorze quilos i és una bèstia de foc. Les dimensions són: 210 cm de llargada, 140 cm d'amplada i 120 cm d'alçada.
Boc de Can Vernet
Representa un boc que un monjo del monestir de Sant Cugat va fer passar pel viaducte de Can Vernet per enganyar el diable, segons una llegenda escrita per Rogeli Padrós. El disseny és de Miquel Resines i la construcció d'Elías Álvarez. Va ser realitzada l'any 2015, pesa trenta-vuit quilos i és una bèstia de foc. Va ser construïda per commemorar el 25è aniversari de la colla de diables.