Bauma del Serrat de Terra Cuques
Casserres

Accés des del camí de Vilanova, abans d'arribar al Molí de Bernadàs

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    En perill de perdre sediments arqueològics per l'acció dels animals o antròpica
    Jordi Montlló Bolart

En el límit septentrional dels Camps de La Caseta, als peus del turó de Serra Cuques, en una petita cavitat o bauma produïda per una codina de pedra sorrenca, s'observa un fragment de crani humà i restes de pedres que podrien haver estat el tancament del sepulcre.
    Els sediments que es conserven són a priori escassos, però només una intervenció arqueològica ens aportarà dades precises de la seva importància i una aproximació a la seva cronologia, tot i que aquest tipus d'enterraments són propis del calcolític (2.500 -1800 aC).

Aquest jaciment fou descobert recentment i no consta en l'Inventari del Patrimoni Arqueològic de la Generalitat de Catalunya.

Informació facilitada per Josep Sánchez de la Societat d'Arqueologia del Berguedà, que reberen la notícia de l'existència d'aquest jaciment per part d'un particular. La Societat d'Arqueologia del Berguedà, davant el perill de destrució del registre arqueològic ho posà imediatament en coneixement del Servei d'Arqueologia de la Generalitatper tal de preveure'n una excavació d'urgència.