Bauma de la Coma
Monistrol de Calders

a la zona nord-est del terme municipal, al peu de la riera Golarda.

al seu interior hi ha despreniments de la roca.
    Sara Simon Vilardaga

Es tracta d'una gran balma formada al peu de la riera Golarda, que conforma un espai ampli, allargat i força profund, orientat al nord, comptant amb una gran visera de roca sorrenca. El terra de la balma és la mateixa roca, tot i que a gran part del seu l'interior hi ha diversos despreniments de plaques de la roca del sostre. A l'extrem més de ponent, part de la balma rep l'aigua del mateix curs fluvial de la riera. L'accés a la balma és a partir d'un petit corriol que s'inicia al costat del camí de la Coma. A la part central de l'interior de la balma hi ha una font.

Pocs metres aigües amunt hi ha la resclosa de la Coma.
    Accés difícil, des de la zona de l'horta de la Coma.
    S'empra el nom bauma, el qual és emprat de manera habitual a la zona.
    Autor de les imatges: Gustau Erill Pinyot.

-AROLA SIERRA, J. (2008): El Paisatge de Calders (Bages). Tesi Doctoral, Universitat de Barcelona, Facultat de Geografia i Història. Manresa.