Bassa de l'Aguilar
Tavèrnoles

L'Aguilar
    A tocar del camí entre La Soleia i el Molinot.

Estructural
    Virgínia Cepero González

Bassa de forma rectangular, d'uns 750 m², situada a tocar del camí entre La Soleia i el Molinot. S'omple amb l'aigua del torrent dels Munts.
    Es troba envoltada de vegetació de ribera arbòria i arbustiva (pollancre, plàtan, pi roig, esbarzers i joncs). A l'interior de la bassa hi creix vegetació aquàtica i helofítica.
    Hi viuen peixos (carpins), amfibis com el gripau comú (Bubo bufo) i el gripau pigallat (Pelodytes punctatus). S'hi poden observar ocells rapinyaires i, durant l'època de migracions, ocells aquàtics com bernats pescaires (Ardea cinerea) i esplugabous (Bubulcus ibis)

DIPUTACIÓ DE BARCELONA (2002). Inventari de Basses del Pla Especial de Protecció i Millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Àrea d'Espais Naturals, Serveis d'Acció Territorial.