Bassa de la Baga
Tavèrnoles

La Baga
    Per un trencall a mà dreta al quilòmetre 6,5 de la carretera BV-5213.

Estructural
    Virgínia Cepero González

Bassa de forma arrodonida i allargada, de 125 m², situada al camí de la Baga, a uns 150 m de la carretera BV-5213.
    S'omple amb l'aigua d'un torrent i la vegetació al seu interior és molt abundant, de canya i boga.
    Es troba a una zona boscosa de pi roig, roure i alzina. A la bassa hi viuen amfibis com la granota comuna (Rana perezi), la reineta (Hyla meridionalis), el gripau comú (Bufo bufo) i rèptils com la colobra escurçonera (Natrix maura).

Considerada com a bassa d'interès ecològic i biològic a l'Inventari de Basses del Pla Especial de Protecció i Millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

DIPUTACIÓ DE BARCELONA (2002). Inventari de Basses del Pla Especial de Protecció i Millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Àrea d'Espais Naturals, Serveis d'Acció Territorial.