Bassa de cal Martí
Granera

Camí de l'Agulló - Barri de Baix
    Al marge esquerre del camí, a uns 120m de la masia de cal Martí en direcció l'Agulló

Coberta de vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Bassa excavada al subsòl i situada al marge del camí que comunica el barri de Baix amb la masia de l'Agulló, al costat d'un camp. Està formada per un rebaix d'un metre de profunditat aproximat, que presenta una planta ovalada i força allargassada d'uns 6 metres aproximats. Es troba en desús, amb l'interior ple de petjades de senglars i fins i tot un arbre, i amb alguna esllavissada de les parets que delimiten el seu perímetre.

L'aigua emmagatzemada a la bassa era utilitzada per les diverses tasques agropecuàries relacionades amb el mas (bestiar, conreus, vinyes).

La bassa era propietat de la masia de cal Martí. Es tracta d'una bassa de fang utilitzada per recollir l'aigua de pluja.

Http://granera.cat/ [Consulta: 20-04-2019].