Barraca de vinya del rial del Draper
Arenys de Mar

Polígon Industrial Valldegata-Draper
    Polígono 1 Parcela 174

Part de la coberta i la façana principal estan perdudes.
    Jordi Montlló Bolart

Típica barraca de pagès o de vinya de tartana, per la forma de la coberta que recorda la vela d'una tartana. Es tracta d'una tipologia de barraques molt freqüent al Maresme fetes a l'època en què la gran majoria de muntanyes i camps de la comarca estaven sembrats de vinya. És de planta rectangular amb la coberta de volta de maó pla, amb els costats plans. Sovint tenien conductes per recollir l'aigua de pluja i conduir-la a un dipòsit proper. Utilitzaven l'aigua per fer la barreja o "caldo bordelès" (boullie bordelaise), i que es feia barrejant aigua i calç amb sulfat de coure, per sulfatar la vinya.

Les parets són de paredat antic, amb pedres de diversa grandària i maó. Els exteriors estan arrebossats. Estava orientada a migdia, però la porta d'entrada no es conserva. Hi ha una petita obertura, semblant a una espitllera, a la façana de ponent.

A Arenys de Mar se n'han identificat dues més, en més bon estat de conservació.