Barraca de Domènech 2
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Entre Can Maioles i el camí de Sant Sebastià a Can Boquet, prop de la paret seca.
  262

  Coordenades:

  41.52611
  2.35391
  446097
  4597364
  Número de fitxa
  08214 - 405
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX - XX
  Estat de conservació
  Regular
  Caldria conservar aquesta tipologia de barraques per la seva raresa.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Altres
  Titularitat
  Privada
  08213A003000040000JS
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Barraca de picapedrer ubicada a redós d'una antiga pedrera d'extracció de granit al capdamunt de Can Maioles, en el tros anomenat de Domènech. Es tracta d'una construcció de planta rectangular (2,5 x 1,80 x 1,50 m). Les parets estan fetes amb pedra, força irregular, aprofitant la matèria primera de proximitat (el granit). La coberta és de volta de tartana i recoberta de pedra La construcció és enganyosa ja que la part construïda és d' aproximadament un metre, però el que la fa especial són els gairebé dos metres de fondària excavats a la roca. Els brancals i llinda estan parcialment fets amb maó pla de cinc centímetres de gruix. Una part de la coberta es va enfonsar i actualment hi ha una fusta amb un plàstic que la protegeix de les inclemències del temps. No té banc exterior, ni cap dipòsit d'aigua al voltant.

  Actualment està habitada. Tot l'interior està completament ennegrit degut a que s'hi fa foc. No hi ha xemeneia ni mata guspires.

  És una barraca molt interessant degut al seu origen, que està relacionat amb l'ofici de picapedrer. Sembla que aquest vessant Domènech ofereix una tipologia molt particular d'aquest tipus de construccions, desconegudes fins al moment.