Balmeta Roja
Rellinars

Vallès Occidental
    Està situada arran del camí ral de Barcelona a Manresa, entre l’avenc del camí ral i la pista ampla que porta als Hostalets del Daví. Un cop situats dalt del Coll de Correu o del Daví, seguir el Camí Ral en direcció oest cap els Hostalets del Daví durant uns 800 m.
    Camí Ral
    637

41.64743
    1.93975
    411709
    4611175
    08179 - 471
    08178A011000130000OE
    Marc Malgosa Montserrat. Centre Excursionista de Rellinars

Després d'alguns trams una mica empedrats s'arriba a aquesta petita balma permet veure unes vistes formidables al torrent de la Cansalada i bona part de la Serra de l’Obac.

La balma es troba a mà esquerra en un pany de paret rogenc. Es tracta d'un abric rocós d'uns tres metres d'amplada màxima per un de fondària. Pren el nom de Balmeta Roja perquè és més petita que la Balma Roja però també presenta aquestes llesques rogenques.

També se l’anomena la Roca del Cavaller, tot i que la seva forma és més de balma que no pas una roca aïllada.

L’accés al camí ral pot fer-se bé per la Morella, des d’on seguirem el camí direcció est, o bé des del Coll de Correu o del Daví, direcció oest. No està permès circular-hi en vehicle, per la qual cosa caldrà accedir-hi a peu.

El Coll de Correu rep el nom perquè el correu en destinació a Vacarisses i Rellinars es desviava un cop arribats en aquest indret per dipositar-lo en una de les masies més properes, Les Boades o l'Obac. Tot i que és més antic el topònim de Coll del Daví, pel qual també se’l coneix, topònim que pren el mateix nom que els Hostalets.

Aquesta zona era freqüentada per bandolers que saquejaven al seu pas als mercaders que feien el camí ral.

MALGOSA MONTSERRAT Marc, SAMPER GISPERT Marc i SOLER GIRONÈS Joan (2021). “Rellinars a les teves mans”, Guia excursionista i geogràfica. Edita Ajuntament de Rellinars.

Mapa Topogràfic municipi de Rellinars, escala 1:7500 (2021). Inclòs dins la guia excursionista i geogràfica de “Rellinars a les teves mans”.