Balma i petita casa del Pont de la Toia
Rajadell

El Racó
    Emplaçament
    En un creument entre la Cra de Can Torre i un sender, a 100m al S. del trencall que duu a Can Balart
    430

41.72222
    1.7029
    392110
    4619748
    08178 - 399
    Ref. Cad: 08177A00700034
    OPC 2017-2020 F. Xavier Menéndez

Balma natural que en el seu costat dret (a migdia) s'hi va encastar una petita casa de planta quadrada, avui enrunada. La casa, o barraca, és de pedra seca i presenta una gran porta, a la que es veuen encara restes dels montants de formigó. A l'interior hi ha una banqueta de treball. La barraca aprofita la bauma i els murs s'adapten a les roques, aprofitant aquestes com a parets.

Es troba a la bifurcació entre la carretera que del nucli antic s'adreça al sud en direcció Cal Parcerisses i cal Torre (Camí de can Torre) i un sender senyalitzat que porta les Casetes. Aquest punt es troba a 170 m. al SO de Cal Balart en línia recte, i a 100 m. al S. del trencall que duu a Can Balart. Es troba a la cara de ponent del Pla anomenat Pont de la Toia.