Balma 2 del Portet
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera de Sant Llorenç cal seguir la pista del Portet. Aquesta balma està situada entre els dos torrents que formen la capçalera de la vall.
    Tocant de la pista, que es va endur per endavant part del jaciment.
    1255

42.10353
    1.79371
    400259
    4661975
    08045 - 183
    Prehistòric
    Edats dels Metalls
    Dolent
    La pista forestal, feta sense supervisió d'un arqueòleg, es va endur part de la potència arqueològica.
    IPAPC 6414
    08044A002000390000SQ
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Es tracta d'una balma molt oberta amb una alçada gradual que oscil·la entre un metre a l’interior i els 3'70 metres en una zona concreta de l’exterior. Mostra planta convexa contornejant el gran bloc de pedra que la forma. Té unes dimensions de 30 m d’amplada per  3 mde profunditat màxima. El sediment és quasi inexistent degut a l'afectació produïda per la construcció d'una pista forestal. No presenta restes de sutge en la seva superfície.

Alguns materials ceràmics recollits pel Grup de Prehistòria i Arqueologia del Museu de Berga donen a entendre que “fou poc o molt habitada en un moment concret de l'edat del Bronze Antic”. Posteriorment s'ha precisat que els materials recollits són propis del Bronze Mitjà.

CASTANY, J., SÁNCHEZ, E., GUERRERO, LL., CARRERAS, J., MORA, R., VILA, G. (1990). El Berguedà: de la Prehistòria a l'Antiguitat, Els llibres de l'Àmbit, Berga.