Pleta del Portet
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera de Sant Llorenç cal seguir la pista del Portet, situats per sobre de les balmes del Portet, en el revolt agut de la pista en el sector de ponent, surt un camí que cal seguir fins a la base de les cingleres que es veuen properes.
    A la base d'unes cingleres. Si hom anés cap a l'oest trobaria la rua ampla de Balart.
    1345

42.10321
    1.7916
    400084
    4661942
    08045 - 182
    Possiblement del segle XIX
    08044A002000370000SY
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Balma orientada al sud-est, localitzada en una cinglera de pedra calcària amb una visera gradual a gran alçada i amb unes dimensions aproximades d'uns 35 m d’amplada i 3 m de profunditat. Al davant de la balma i a uns nou metres de distància es troba una petita cinglera discontínua que en un moment determinat es va realçar amb la construcció d'un mur de pedra seca d'uns dos metres i mig d'alçada que actualment es conserva parcialment. Aquest mur devia permetre regularitzar el terreny per obtenir un major espai útil.

La superfície de la balma és relativament regular, tot i que presenta un pendent amb inclinació cap el sud-est, mostra gran quantitat de sediment. Aquest espai delimitat, només era accessible per l'extrem nord-est de la balma amb un camí de bast.

És probable que es fes servir com a pleta per tancar el bestiar.