Arxiu Parroquial
Marganell

XVI-XX
    Es troben en un prestatge, sense classificar, i sense un control ambiental específic.
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Pl. de la Vila 11, 1r 1a 08980 Sant Feliu de Llobregat
    M.Lloret - KuanUm

L'arxiu de la parròquia de Marganell es troba a situat a la nova església de Sant Esteve. Conserva la documentació generada per la parròquia majoritàriament entre segles XVIII i XX. També hi ha un volum amb documentació del segle XVI al XVIII. La documentació més destacada que s'hi conserva és la següent: Un volum que conté: - (1904, 1844, 1862 i 1879) Documents de concessió de terres de Santa Cecília i correspondència entre el bisbe de Barcelona i el Mn. Rovira de Marganell. - Document de cessió de Santa Cecília al monestir de Montserrat. - (1843) Documents sobre el trasllat del rector de Santa Cecília a Marganell. - (1861) Correspondència entre el bisbe de Vic, l'abat de Montserrat i el rector de Marganell, sobre el mal estat en què es troba Santa Cecília, i proposant la seva cessió a Santa Maria de Montserrat com a solució. Un volum de Llicències matrimonials (1700 a 1874) Un volum de consentiments paterns (1866 a 1884) Un volum amb plànols de la planta de Sant Esteve de Marganell a escala 1200. Un volum d'expedients matrimonials (1939, 1960 a 1964) Un volum de documents diversos, entre els quals hi ha testaments, arrendaments, censos, inventaris, plets, baptismes, testimonis, etc. (1500 a 1700). Un volum amb testaments (1600 a 1924). Un volum amb capítols matrimonials (1653 a 1818, 1875 a 1895 i 1900 a 1933) i llicències de la cúria, documents de la mort dels "Tres Roures"(on es van afusellar 24 persones). Un inventari d'objectes de Santa Cecília (1923). Un volum de notificacions i avisos (1793 a 1801) Un volum de procures i apogas (1618-1700) D'entre els llibres, destaca: - Missale Romanum (1911) - Breviarium Romanum (1799) - Libro Inventario de la casa rectoral (1924) - Llibre del registre del cementiri de l'església parroquial de Santa Cecília de Marganell (1897).