Fons de l'Arxiu Diocesà de Barcelona
Marganell

Arxiu Diocesà de Barcelona

Arxiu Diocesà de Barcelona Carrer del Bisbe, 5 -Palau Arquebisbal- 08002 Barcelona
    M.Lloret - KuanUm

A l'Arxiu Diocesà de Barcelona es conserva diversa documentació relacionada amb el municipi de Marganell. Es troba classificada per any, concepte, dimensions i folis: 1. (1874) Inventari de l'església.22x16 cms. 2 folis 2. (1875) Del rector, consultant al bisbat sobre els aranzels que deu aplicar i també sobre reducció de misses. 22 x 16 cms. 2 folis. 3. (1875) Relació de l'origen, fundació, patronat, advocació, categoria i altres circumstàncies de la parròquia de Sant Esteve de Marganell. 43 x 21 coms. 2 folis. 4. (1876) Escrits sobre la cessió de Santa Cecília al Monestir de Montserrat. 32 x 22 cms. 9 folis. 5. (1877) Certificació del bisbat de Vic per la qual Santa Cecília de Marganell queda conceptuada de la permutació remesa pel Sr. Bisbe al governador civil de Barcelona. 32 x 22 cms. 2 folis. 6. (1879) De l'abat de Montserrat al bisbat, suplicant que Santa Cecília sigui agregada a la nova parròquia i remerciant pel permís de trasllat del seu cementiri. 22 x 14 cms. 2 folis. 7. (1879) De l'abat de Montserrat al bisbat demanant autorització per a traslladar les restes que hi ha al cementiri de Santa Cecília a la nova església parroquial de Marganell. 22 x 16 coms. 2 folis. 8. (1879) De l'abat de Montserrat comunicant la presa de possessió de Santa Cecília i comentant la posterior actuació del rector de Marganell. 21 x 14 coms. 2 folis. 9. (1879) De l'abat de Montserrat al bisbat demanant autorització per a traslladar els ossos al cementiri de Santa Cecília en deixar aquesta d'ésser parròquia. 22 x 16 cms. 2 folis. 10. (1879) De l'abat de Montserrat al Mn. Palà del bisbat, sobre les diferències que té amb el rector de Marganell sobre l'església de Santa Cecília. 21 x 15 cms. 5 folis. 11. (1879) A Mn. Palà del bisbat sobre el plet de la casa i terres de la rectoria. 21 x 15 cms. 2 folis. 12. (1879) Acusant rebuda del bisbat del decret relatiu a l'església de Santa Cecília. 21 x 15 cms. 2 folis. 13. (1879) Del rector informant al bisbat de l'expedient relatiu a la rectoria i terres de l'entorn. 21 x 15 cms. 4 folis. 14. (1879) Del rector de Marganell al bisbat informant-lo d'haver entregat les claus de l'església de Santa Cecília a l'abat de Montserrat. 21 x 15 cms. 2 folis. 15. (1879) De l'abat de Montserrat a Mn. Palà del bisbat sobre la conversa tinguda amb el rector de Marganell en entregar-li aquest les claus de l'església de Santa Cecília. 21 x 11 cms. 2 folis. 16. (181879) Del rector de Marganell al bisbat informant de l'estat ruïnós de l'església i casa parroquial de Santa Cecília i la nova cessió al Monestir de Montserrat. 21 x 14 cms. 4 folis. 17. (1879) De l'abat de Montserrat a Mn. Palà dels bisbat aportant dades i documents sobre la incorporació de Santa Cecília amb les diferències que té amb el rector de Marganell. 21 x 11 cms. 4 folis. 18. De l'abat de Montserrat a Mn. Palà del bisbat, informant de la carta que li ha enviat el rector de Marganell i les diferències que té amb ell. 21 x 18 cms. 3 folis. 19. (1879) De l'abat de Montserrat a Mn. Palà el bisbat sobre els problemes que sorgirien en cas d'ésser incorporada l'església de Santa Cecília al monestir. 21 x 14 cms. 4 folis. 20. (1879) Del rector al bisbat sobre l'entrega de la capella de Santa Cecília al monestir de Montserrat. 21 x 15 cms. 3 folis. 21. (1879) De l'abat de Montserrat a Mn. Palà sobre els actes d'entrega de l'església de Santa Cecília i la seva agregació a Montserrat. 21 x 14 cms. 4 folis. 22. (1879) Acord entre el rector de Marganell i l'abat de Montserrat per l'entrega al monestir de l'església de Santa Cecília i casa annexa. Ordre del bisbat per a traslladar aquesta escriptura per a la seva aprovació. 32 x 22 cms. 4 folis. 23. (1880) Còpia de la correspondència sostinguda entre l'abat de Montserrat i el rector de Marganell sobre assumptes referents a Sta. Cecília. 21x 14 cms. 4 folis.

(Continuació descripció) 24. (1880) Del rector de Marganell al bisbat, comunicant la seva satisfacció pel fet de celebrar una missa dominical a Santa Cecília, i per la delimitació de la seva parròquia. Instància inclosa de l'abat de Montserrat sobre aquests temes. 22 x 16 cms. 4 folis. 25. (1880) Del rector de Marganell a Mn. Palà del bisbat mostrant la seva disconformitat amb l'abat de Montserrat, sobre l'arrendament de les terres de Santa Cecília. 21 x 14 cms. 2 folis. 26. (1880) Al bisbat de part del rector de Marganell sobre el tema de l'arrendament de les terres de Santa Cecília. 21 x 13 cms. 2 folis. 27. (1880) Del rector a Mn. Palà del bisbat sobre les diferències que té amb l'abat de Montserrat. 21x 13 cms. 2 folis. 28. (1880) Del rector al bisbat, sobre l'acomiadament del parcer que conrea les terres de Santa Cecília. 21 x 13 cms. 2 folis 29. (1880) De l'abat de Montserrat al bisbat sobre la celebració del seu mil·lenari, demanant que pel seu estat de salut el dispensi de tot acte públic, i demanant l'ordenació d'un monjo. 21 x 13 cms. 2 folis. 30. (1880) De Rosendo Casanova a Francisco de P.del Villar sobre la salut de l'abat de Montserrat i diversos assumptes, entre ells, el de les relíquies de Santa Cecília (2 cartes 9. 22 x 16 cms. 4 folis. 31. (1880) A l'abat de Montserrat certificant l'entrega d'una relíquia a Santa Cecília. 32 x 22 cms.2 folis 32. (1883) Declaració del rector de Marganell, renunciant a tota indemnització pel traspàs de l'església de Santa Cecília al monestir de Montserrat. 32 x 22 cms. 4 folis. 33. (1885) Del rector al bisbat sol·licitant participar en la distribució d'almoines per a misses, degut a la seva carència de recursos econòmics. 22 x 16 cms. 2 folis. 34. (1881) De Joan Calsina al bisbat demanant la benedicció del panteó familiar de Can Calsina. 32 x 22 cms. 6 folis. 35. (1903) Del rector de Marganell al bisbat demanant el retorn de les terres de Santa Cecília de Montserrat a la seva parròquia. Diferents cartes referents a l'esmentada qüestió. 32 x 2 cms. 10 folis.