Antiga Biblioteca Francesc Tarafa
Granollers

Carrer de Corró, 47
    Al sector nord del nucli urbà de Granollers

Desconeguda
    Dolent
    Estat del jaciment desconegut. L'actual edifici, com el subsòl, ha estat força alterat al llarg de la seva història.
    BPU
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Granollers. Àrea arqueològica núm. 14. Protecció de tipus VIII: Àrees arqueològiques.
    Ajuntament de Granollers
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Segons una notícia de J. Estrada (1993: 81), l'any 1948 a les parets de l'antiga Biblioteca Francesc Tarafa hi va observar l'existència de fragments de teula romana. Possiblement es tracta de fragments reutilitzats, provinents d'una zona propera o del mateix subsòl.

Hom pot relacionar les restes de fragments de teula amb la construcció de l'antic Hospital de Sant Domènec durant l'època medieval. La construcció d'aquest edifici hauria comportat l'alteració del subsòl d'on podrien provenir les restes (VILA, 2001).

ARRIZABALAGA,A.; PARDO, J.; SADURNÍ,J.; (1984). Els orígens de Granollers i el Vallès Oriental. Caixa d'estalvis de Catalunya, Granollers.

ESTRADA I GARRIGA, Josep (1993). Granollers a l'antiguitat, Granollers, Tarafa, Editora de Publicacions, S.L.

PARDO RODRÍGUEZ, J. (1993). "El nucli romà de Granollers. Breu resum de l'estat de la qüestió" a Empúries, Revista de Prehistòria, Arqueologia i Etnologia, núm. 48-50, Vol. II.

VILA BONAMUSA, Lluís (2001). Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Patrimoni arqueològic. Granollers. Document administratiu.