Antic camí Talamanca-Rocafort
Talamanca

A migdia del poble, just al capdevall de la urbanització La Quintana, trobem la capçalera del camí

XV-XX
    Diversos
    Quim Serdà Manau

Estret camí de bast que surt de Talamanca i arriba fins a Rocafort. El traçat del camí es pot seguir en la seva totalitat, doncs el pas de les motos el manté net de vegetació. Trobem la capçalera al final de la urbanització La Quintana, seguint pel costat de la font Janet i baixant fins al torrent del Güell, on un cop creuat, puja per la carena passant a migdia del mas La Vila. Creuada la riera de Mura, i ja en terme municipal de Rocafort, el camí es torna a enfilar per la carena fins arribar al poble. Aquest camí veïnal va ser proposat en el Pla general de vies de comunicació en la proposta de la Mancomunitat en el 1918, en mans de Puig i Cadafach com a president.

Era el camí utilitzat per comerciants, traginers, veïns, etc, per arribar a Rocafort. Talamanca disposava d'una relativa bona via de comunicació amb el poble veí de Navarcles, doncs primer un camí de carro prou ample i després la carretera (1918), així ho permetien. A més, un conjunt d'altres camins, en el que cal destacar-hi l'històric camí ral, complementaven una xarxa de comunicacions amb gairebé tots els pobles veïns més propers, com és el cas d'aquest camí. Conforme s'anava enllestint la construcció de la carretera Terrassa-Navarcles a principis de segle XX, així com l'actual pista forestal, aquest camí anirà entrant en desús fins a ésser definitivament abandonat.

TERESA, Navas ( 2007). Història de les carreteres del territori de Barcelona. Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis.