Antic camí de Sant Pere des Vim a Copons
Veciana

Veciana

XV-XX
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Camí o tram de camí que surt de Sant Pere des Vim, en direcció oest i s'enfila fins aconseguir un camí, actualment més ample i concorregut, que de nord a sud uneix Prats de Rei amb Copons, passant per La Clau. A principi del tram, a tocar amb la carretera C 1412a, surt un altre camí que mena a Ca l'Andreu i, finalment, al mateix camí.
    L'existència d'aquest dos camins que, finalment, menen al mateix punt i el pendent més suau del segon, segurament han fet que aquest hagi quedat en un segon pla. Precisament per la seva orografia, en algun tram es veuen les empremtes de roderes de carro marcades a la roca.

Passa per damunt d'un jaciment arqueològic.

L'àmplia extensió del territori de Veciana, el seu poblament dispers en masies o petites agrupacions de cases com La Rubiola, Castellnou d'Albarells, Durban, Secanella o els petits nuclis de Segur, Sant Pere des Vim, Montfalcó o Santa Maria del Camí, van fer necessària una bona xarxa de camins rurals que comunicaven la població i també servien per anar als camps, donada la característica agrícola de la zona. Amb la creació de nous camins que s'adapten millor a les necessitats actuals, molts dels antics camins s'han deixat d'utilitzar, tot i que a Veciana, la majoria es conserven en bon estat, ja que poden mantenir altres funcions de control i gestió del territori.